fredag 17 september 2010

Vågmästare redan klara, onsdag 15 sept

Det är val till riksdag, landsting och kommun på söndag 19 september och ett ord som används flitigt i media är vågmästare. Det passar bra även på kvällens deltagare då vi gav oss ut, alla 9 tillsammans (5 ledare och 4 deltagare) på en tur i rejäl vind och därmed även rejäla vågor - uppskattningsvis dryga 10 sekundmeter i byarna från SV.
Vi paddlade söderut från klubben och ut i handelshamnen och vidare i Stumholmskanalen och ytterligare söderut mot Getskär - för övrigt Sveriges sedan längst tid tillbaka befästa ö. Här mötte vi rejäla vågor snett framifrån och några gav sig längre ut i vågorna och provade sin balans medan några andra gick i lä bakom Getskär. Sedan vände vi norrut och provade surf i rejäl medsjö. Vi gick öster om Stumholmen, via handelshamnen och åter till klubben.
En bild från hemvägen, öster om Stumholmen, där de största surfvågorna avtagit en del.




En vågigare tur än normalt men bra träning i många ledares sällskap.

Påminner om att kommande onsdag 22 september är de flesta av klubbens kajaker uthyrda - de som finns kvar är för säsongskortspaddlare.

Påminner också om onsdagsavslutningen 29 sept som är mörkerpaddling med grillning. Vi ger oss av från klubben kl 1800 som vanligt - paddlar ut och kliver i land där klubben bjuder på korv, bröd och grillglöd. Du tar med dig dricka, sittunderlag, ombyteskläder, reflexväst eller ljus jacka, pannlampa eller ficklampa som du kan ha på däck. Du ska ha varit med på långa turen tidigare under säsongen. Vi beräknar vara åter på klubben vid 2130-2200.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar