torsdag 16 september 2010

onsdagen den 8 september

Trots att det blåste ordentligt lyckades vi i den korta turen hitta lagom ansträngande paddling som gick genom Borgmästarfjärden och vidare genom sundet mellan Saltö och Dragsö, Där rundade vi Degelskär som ligger strax utanför och paddlade i en frisk motvind mot utsidan av Långö. Sedan följde vi kanalen mot Borgmästarfärden var tillbaka till klubben strax före klockan tjugo.

1 kommentar:

  1. Långa turen med totalt sju paddlare vände ut mot Handelshamnen. Öster om Tallebryggans gästhamn möttes vi av stökiga, skvalpiga och korta stående vågor samt en kraftig vind från ONO. När vi efter lugnet i Stumholmskanalen åter mötte vind och vågor på väg ut vid Kungsbron var våghöjd och -längd varierande, men generellt sett stor.

    Efter rundning av Söderstjärna dämpades vågorna. Med den friska vinden i ryggen tog vi oss lekande lätt fram till Saltö fiskhamn, varefter turen i solnedgången gick både genom Ekholmskanalen och vassruggarna under Stakholmsbron. Den sista biten smögs fram i lä längs Borgmästarekajen.

    Trots det bryska vädret inledningsvis, bjöd paddlingen på en utmärkt trevlig och snabb tur och dessutom en lagom utmanande upplevelse.

    SvaraRadera