onsdag 27 maj 2009

Danmark runt!

Nja, kanske inte det Danmark du tänker på i första hand utan den lilla ön i södra delen av Danmarksfjärden. Vid dagens tur rundade vi i princip hela fjärden. Från Eskimå via Andholmarna paddlade vi norrut förbi Skönstavik och Myrholmen där motljusbilden till höger är tagen.
Vi korsade fjärden och paddlade söderut förbi Skärva i kännbar motvind, passerade de fina villorna på Sjuhalla i lä och tog oss sedan i kraftig sidosjö runt Danmark över på östra sidan av fjärden.
Surfarnas grupp tog sig därifrån raka vägen till Eskimå i medsjö medan längdpaddlarna drygade ut sträckan genom att ta sig inom Borgmästarefjärden och Pantarholmskanalen hem till klubbhuset.


Vi åtta som samlats fick som vanligt njuta av sol och i viss mån kraftig vind (njuta i de fallen den följde färdriktningen). I en vindskyddad, grund vik såg vi lekande fisk, kanske lax. Stora baddare som visade sig väl över ytan. Den skarpsynte kanske kan se något på bilden till höger. De flesta fiskarna passade på att dyka när kameran kom fram. Det är bara att konstatera att djur och fiskar helt enkelt inte är kompatibla med långsamma digitalkamror.



Lika nöjda som Patrik verkar vara på bilden nedan var nog de flesta då vi klockan 20:00 avslutade ännu en solskenstur i Karlskronas härliga skärgård.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar