fredag 22 maj 2009

2009-09-20 Paddlig start på Kristi himmelsfärdshelgen

Trots att morgonen gav oss det sämsta paddlingsvädret med regn, åska och blåst samlade dagens tur 7 personer. I sanningens namn hade dock vädret förbättrats avsevärt vid sextiden och solen sken från en nästan molnfri himmel.

Vi gav oss iväg i som en gemensam grupp med mål att runda Stumholmen samtidigt som vi utnyttjade den kvarvarande vinden från morgonens oväder till vår fördel. Efter att under en paus studerat Aspö-färjans avgång paddlade vi igenom Stumholmskanalen för att se Polenfärjan närma sig i fjärran. Runt Stumholmen och med vinden i ryggen passade vi på att gå igenom det vackra sundet mellan Basareholmen och Koholmen. Tyvärr var vi snabbare än färjan så vi kunde inte utnyttja dess svall som extra kraftresurs i sundet.

Den bekväma paddlingen norrut fick oss att fortsätta i den riktningen för att runda Kalsholmen. Då vi svängde norrut fick vi betala för vår tidigare medsjö med att gå emot vinden upp i Handelshamnen. Via Pantarholmskanalen paddlade gruppen tillbaka till Eskimå dit vi anlände innan kl. 20. På loggen kunde vi avläsa att turens längd varit 9.3 km.

Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar