torsdag 9 juni 2011

Ytterligare en varm solskenstur 8/6

Denna onsdag var det 5 ledare och 14 deltagare som mötte upp.
På den långa turen med Patrik och Martin som ledare blev vi 7 deltagare som började med att paddla ut i i lite vågor i Handelshamnen där vi mötte Södern (med hemmahamn Aspö). Vi hade hoppas ta en närmare till på lyxyachten "Vive la vie"
http://www.luxurylaunches.com/transport/lurssens_vive_la_vie_the_sensational_yacht.php
men hon kastade loss från handelshamnen kaj kl 1700 så vi fortsatte ut till Basareholmen. Sedan vek vi västerut längs Lindholmen och hoppas på lite surfvågor men det blev någon konstig våg-lä men ändock medvind. Fortsatte sedan runt Saltö och in i lilla kanalen mellan Saltö och Dragsö och sedan mellan Kålö och Långö åter till klubben. En rejäl långtur på knappt 11 km. Åter på klubben hängde regnet i luften men vi klarade oss på paddlingen.

På den korta turen var vi 7 deltagare och 3 ledare: Stefan, Göran och Anita. Vi medvindspaddlade i sol längs Pantarholms- och Borgmästarfjärds-kajerna, rundade Stakholmen och gick igenom Ekholmskanalen ut i Saltö fiskhamn. Där stannade vi till vid båtklubbens grillkväll men eftersom det inte fanns nog med korv så fortsatte vi turen. Det annalkande ovädret spelade lite spratt med vinden så att vi kunde fortsätta i medvind på Saltös utsida. Vid Degelskär tog turen med vinden slut samtidigt som den ökade i styrka. Vi fick därför gå i motsjö längs Dragsö men fann lä bakom Kålö där vi stannade och vilade ut ett tag. Via Kålösund tog vi oss sedan hem till klubben dit vi anlände vid 20 då molnen täckte hela himlen ovanför oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar