fredag 16 juli 2010

Rekordpaddling onsdag 14 juli



Jag tror vi slog säsongsrekord i antal deltagare denna onsdag. 31 deltagare och 6 ledare i strålande sol, varmt vatten och svag vind. Definitionen av propagandapaddling är inte långt borta.





Långa turen med 6 deltagare och 3 ledare gav sig av ut via Kålösundet vidare genom Saltö fiskhamn, rundade Enhörnigen och vände åter precis öster om Kurrholmarna via Danmarksfjärden hem till Långö.
Den synnerligen välbesökta korta turen med 25 deltagare och 3 ledare började paddlingen in mot stan men bestämde sig för att dela sig i två grupper vid Ljungskär.
Den kortare varianten gick ut mellan Saltö och Dragsö, lite djungelpaddling i det trånga sundet, och sedan norrut mot Andholmarna och avslugningsvis åter till Långö. De gjorde även några paddelteknikövningar - prova själva att paddla med extremet brett mellan händerna för att få till en bra kroppsrotation och prova att greppa paddeln med händer intill varandra och se hur långt fram du kan sätta i paddelbladet.



Den andra delen av korta turen paddlade ut genom Saltö fiskhamn och följde sedan Saltös utsidan och vidare längs Dragsö och rundade Långös nordspets där en ledare Patrik och 2 deltagare förevisade kamrat- och flottörräddning. En onsdag i augusti kommer en chans för alla som vill prova på räddningsövningar.



Vi får väl se om vi kan bli ännu flera någon av de kommande onsdagarna om det strålande vädret består.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar