torsdag 2 juli 2009

Turrapport onsdagspaddling 1 juli 2009

Det var många paddelsugna som stod på kö när vi öppnade inför gårdagens paddeltur. Kajakskjulet tömdes t.o.m på kåre. Två stora grupper paddlade iväg från bryggan strax efter kl 18. Det var så gott som vindstilla men kvavt och någon hörde åskan mullra.

Det långa turen, som bestod av 16 personer, hade som plan att paddla Trossö runt. När vi kom till Saltö fiskhamn mullrade det och blixtrade till så vi valde att avbryta den planen och vända tillbaka mot Långö. Ena sidan av styranordningen lossnade på en Kåre så den ville bara svänga åt ett håll. Vi fick ta upp den på land och laga. Deltagaren kunde därefter paddla vidare. Den långa turen gick slutligen så här: Mot Långös södra udde, därefter runt Ekholmen och till Saltö hamn. Där vände vi tillbaka mot Långö. Paddlade längs Långös västra sida via Kålösundet. Slutligen rundade vi Andholmarna innan återfärd till klubbhuset.

Korta turen, bestående av 10 persoener, paddlade Stumholmen runt via Stumholmen kanal. Runt Mjölnareholmen. Genom broarna vid Pottholmen. Samt rundade Långö på västra sidan samt rundade norra spetsen innan de återvände till klubben.
/veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar