onsdag 24 juni 2009

Kajaksafari i frisk bris

Trots det myckna blåsandet lockades 12 personer till dagens onsdagspaddling. Då vinden var relativt kraftig så valde vi att gå ut i samlad grupp.

Via Pantarholmskanalen (tack Anders för bilden ovan), med vinden i ryggen, tog vi oss mot Stakholmsbron. Den sista delen var vågorna stora nog att inbjuda till surf. Eftersom en svanfamilj fattat post i lä under bron och vi naturligtvis tycker om fåglar valde vi att inte störa utan gick mot vågorna vi tidigare glatt surfat i. Vi rundade Stakholmen och paddlade in i fiskhamnen via Ekholmskanalen. Där valde de 3 djärvaste att ta sig söderut och runda några av Högholmarna för att sedan paddla norrut i Danmarksfjärden hem till Eskimå.
De övriga rundade Saltö och gick norrut i lä. Från KSS gick turen rakt emot de rejäla vågorna som vinden byggde upp. Det blev rejält mycket slit innan vi kom i lä bakom Kålö. Där passade ett rådjur på att komma fram och kika på oss trevliga paddlare. I bilden kan den skarpögde se det ovanför klippan.
För att slippa vågorna tog vi oss hem via Borgmästarefjärden och Pantarholmskanalen. Glada, men trötta anlände vi i stora gruppen till Eskimå 20:00 och den lilla gruppen några minuter senare.
Stefan och Patrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar